hoe overleef ik de camping?

voorbereiding
heenreis
dag 1 - aankomst
dag 2 - ik wil naar huis
dag 3 - gewenning
dag 4 - zomer
dag 5 - lekker ontwaken
dag 6 - rustig op de camping
dag 7 - de laatste dag
dag 8 - terugreis

de tent
de camping
luxe of niet?
wat mis je op de camping?
streek Lot-et-Garonne
eindoordeel

handige websites
over deze site

dag 1: aankomst op de camping

De aankomst op camping Espeye in Saint Urcisse was op een zaterdagmiddag iets na vijven. De eerste indruk was letterlijk “is dit het nou?”. Na een prachtig decor van een Frans château keken we nu uit op een woonhuis/receptie, een blok van 3 gites en een veld waar 3 tenten stonden en een onbewoonde tourcaravan. Het totale aanzicht vond ik wel erg rustig, zo totaal anders van wat we van kamperen van vroeger gewend waren.

de tent

Een tent opzetten leek ons niet de meest ideale manier om ons kampeeravontuur te beginnen. Vandaar dat we via organisatie Greencamp een luxe tunneltent gereserveerd hebben. Een tent die klaar staat op het moment dat je arriveert. Een kwestie van je spullen uitladen, je bed opdekken en klaar is Kees. De die-hard kampeerders noemen ons dan ook geen echte kampeerders, want behalve het feit dat we zelf niet hoeven aan te rotzooien met tentstokken en haringen is onze ruime tent ook nog eens voorzien van allerlei luxe zoals een vierpits gasstel, een koelkast, elektra, twee lampen, matrassen van maar liefst veertien centimeter dik en dekbedden. Het kastje is gevuld met pannen, bestek, glazen en allerlei handige keukenattributen. Helemaal ‘back to basic’ is het dus inderdaad niet, dat hadden we ook echt een stap te ver gevonden.

Het moment was daar. We mochten de tent betreden. In werkelijkheid was de tent een stuk Spartaanser dan ik verwacht had. Het is toch echt een tent en geen luxe suite in het Hyatt hotel. Binnen enkele minuten sloeg mijn nieuwsgierigheid om naar een gevoel van “hoe snel kunnen we naar huis?”. Mijn vrouw vertelde me om haar mening pas na drie dagen te vragen, maar mijn vakantiegevoel was eventjes totaal weg.


tentjes op de camping

 


slapen tussen kippen en andere dieren

bagage

Na het uitladen van de reisbagage was het zoeken naar plek om alles op te bergen. Geen grote kledingkasten om alles mooi opgevouwen of opgehangen op te bergen. Slechts één stoffen kastje van een meter hoog, een curverbak voor het voedsel en een reeds gevuld kastje met pannen, borden en bekers. Daar moet je het dan mee doen. Dus uiteindelijk de koffer en tassen zo wegzetten dat je het daar een beetje uitpakt als je iets nodig hebt.

voorstellen

Nadat de spullen hun plek gekregen hebben en de bedden opgemaakt waren was er het op een camping vrijwel obligate kennismaken met de buren. Aan beide kanten aardige mensen met kinderen die zo’n beetje rond dezelfde leeftijd vielen als onze eigen dochters. Allemaal Nederlanders, in dit geval aan beide kanten afkomstig uit Friesland. Tussen de kinderen klikte het meteen, gelukkig maar.

feest

Voor het avondeten zijn we door de campingeigenaresse gewezen op een feestavond in het nabijgelegen dorp Puymirol. De ingrediënten van dit dorpsfeest dat elke zaterdagavond in de zomermaanden gehouden wordt bestaan uit lange tafels met daaromheen allerlei kraampjes met lekkernijen, die vrijwel allemaal afkomstig zijn uit de directe regio. Zo kun je kiezen voor slakken, crêpes, allerlei soorten gebakken rundvlees, vers fruit, heerlijke kazen, de felomstreden specialiteit foie gras, brood en uiteraard flessen wijn van regionale chateau’s. Op deze manier maak je direct kennis met je omgeving, want op dit feest waar live muziek en dans natuurlijk niet ontbreken komen vooral lokale inwoners van het dorp. Toeristen zijn duidelijk in de minderheid waardoor het geheel een zeer authentiek sfeertje krijgt.

slapen

De eerste nacht slapen in een tent. De binnententen zijn van een formaat waarvan je bijna claustrofobisch wordt. Dit effect wordt flink versterkt door het sluiten van de binnentent, wat noodzakelijk is omdat anders allerlei insecten je ongewenste bedgenoot kunnen worden tijdens de donkere nacht.


eten in Puymirol


feest met muziek en dans


verse slakken in Puymirol

 

cookie info