hoe overleef ik de camping?

voorbereiding
heenreis
dag 1 - aankomst
dag 2 - ik wil naar huis
dag 3 - gewenning
dag 4 - zomer
dag 5 - lekker ontwaken
dag 6 - rustig op de camping
dag 7 - de laatste dag
dag 8 - terugreis

de tent
de camping
luxe of niet?
wat mis je op de camping?
streek Lot-et-Garonne
eindoordeel

handige websites
over deze site

eindoordeel

Na een week vertoeven op de boerencamping is het tijd voor een eindoordeel. Hoe ervaart een verwend gezin met twee jonge dochters en een kleine hond het verblijf in een tent op een kleine camping? Is er voor het gezin een nieuwe fase aangebroken in het vakantievieren of is het een “eens maar nooit meer” ervaring geworden?
Omdat we te maken hebben met vijf verschillende gezinsleden noteren we hier ieders mening. Van de hond hebben we naar zijn lichaamstaal gekeken, omdat ook hier in Frankrijk de honden niet kunnen spreken.

Eindoordeel van het gezin:
Kamperen in een tent is achteraf gezien toch niet echt ons ding. Het is teveel behelpen en je bent erg afhankelijk van het weer. Als het te warm is heb je geen lekker koel plekje waar je heerlijk af kunt koelen en 's avonds kan het echt fris worden bij en in de tent. Het vakantie vieren op een camping is ons echter wel goed bevallen, waarschijnlijk vooral omdat het zo'n kleinschalige camping was en je niet tussen een hoop andere mensen zit. Het kamperen op zich is voor herhaling vatbaar, maar dan wel in een stacaravan of camper. Een kleinschalige camping lijkt ons voor een tweede keer ook leuk, maar dan in een 'gite'.

Update 1 jaar later:
Inmiddels hebben we Frankrijk ook met de camper verkend, waarbij we ook vooral kleinschalige campings opgezocht hebben.
Ook het kamperen met een kamper bleek niet ons ding, wat vooral ook te maken had met het feit dat het weer niet echt mee zat in de zomer van 2011. Vandaar dat we voor 2012 gewoon geboekt hebben wat ons goed bevalt: een luxe hotel in Playa del Carmen in mei en een combinatie van luxe hotels en een villa met privézwembad op Aruba en Curaçao in de zomermaanden. Voor ons eventjes geen gekampeer meer!

Update 5 jaar later:
Afgelopen zomer hebben we 3 weken met een camper door het westen van Canada getrokken. De campers en campings zijn gemiddeld genomen beter dan hier in Europa. Dankzij de camper hebben we optimaal kunnen genieten van de natuur in British Columbia en Alberta. We waren allemaal zelfs zo enthousiast dit keer dat we eigenlijk al besloten hebben nog een keer met de camper op reis te gaan in Noord-Amerika. Dat kan het oosten van Canada worden of de westelijke kant van de Verenigde Staten.

Eindoordeel van de hond:
De hond zat overduidelijk niet lekker in zijn vel deze vakantie. Of dat ligt aan het wisselen van tandjes, aan de kinderen die hem niet met rust lieten of het niet aanwezig zijn in zijn eigen vertrouwde omgeving is ons nog niet helemaal duidelijk. De kans is groot dat we de hond een volgende zomervakantie niet mee zullen nemen.

 

cookie info