hoe overleef ik de camping?

voorbereiding
heenreis
dag 1 - aankomst
dag 2 - ik wil naar huis
dag 3 - gewenning
dag 4 - zomer
dag 5 - lekker ontwaken
dag 6 - rustig op de camping
dag 7 - de laatste dag
dag 8 - terugreis

de tent
de camping
luxe of niet?
wat mis je op de camping?
streek Lot-et-Garonne
eindoordeel

handige websites
over deze site

de heenreis

Een georganiseerde kampeervakantie in Frankrijk betekent in negen van de tien gevallen een verplichte aankomst en vertrek op zaterdag. Dit is mede de oorzaak dat de zaterdagen in juli en augustus een enorme chaos op de Franse autosnelwegen kan veroorzaken. Met name op de zogenaamde zwarte zaterdagen is het aantal files en ongelukken op de Franse tolwegen groot. Natuurlijk moesten ook wij op een zwarte zaterdag aankomen en de situatie op de Franse snelwegen kennende tijdens zulke spitsdagen had ik daar uiteraard geen trek in.

kasteelovernachting

Om ervoor te zorgen dat we op zwarte zaterdag niet heel Frankrijk door moesten crossen ben ik gaan zoeken naar een leuke kasteelovernachting voor onderweg. Dat hadden we al eerder gedaan toen de oudste dochter nog een dreumes was en het leek ons erg leuk om de meiden en vooral onszelf te trakteren op twee nachten in een heerlijke kasteelkamer.
Via beoordelingssite Zoover vonden we Château La Fragne in de regio Limousin. Voorgaande gasten waren zo lovend over het kasteel en het gezin dat het kasteel runt dat mijn nieuwsgierigheid flink geprikkeld werd. Na nog geen negenhonderd kilometer rijden kamen we precies rond dinertijd aan in Lubersac. We konden meteen aanschuiven bij het heerlijke viergangendiner dat dochter Claudia ons voorschotelde.


Château La Fragne

vakantie

De vakantie was hiermee echt begonnen. Een prachtig kasteel in een betoverende omgeving, heerlijk eten en fantastische bedden in een fraai ingerichte kasteelkamer waren mij op mijn buik geschreven. Eventjes niet denken aan tenten, insecten of publieke toiletten maar ons heerlijk laten verwennen in stijl.

De eerste echte vakantiedag waren we dan ook meteen uitgerust genoeg om wat leuks in de omgeving te gaan doen. Het weer was net zo matig als in Nederland, dus uitrusten aan het zwembad zat er toch niet in. Door Claudia waren we getipt over VeloRail op een klein half uurtje rijden van het kasteel. Dit was een leuk uitstapje voor het gezin dat de dag een beetje brak. Aan het einde van de middag gaan waren we terug op het kasteel. Lekker even chillen op het terras en daarna weer aanschuiven voor een heerlijk avondmaal.

de doorreis

Na de tweede heerlijke nacht op de zeer comfortabele bedden was het tijd om het kasteel te verlaten. Nog een paar uurtjes genoten van de rust op het kasteel en de tuin voordat we de hektiek van de snelweg op gingen zoeken. We moeten nog maar driehonderd kilometer dus het zou wel meevallen. Na ongeveer tien kilometer op de snelweg richting Toulouse merkten we dat dat ijdele hoop was. De drukte ging over in een file waarin je stukje voor stukje naar voren kon schuiven. Na enkele tientallen kilometers file besefte ik dat zwarte zaterdag helaas ook op dit traject onverminderd van toepassing was en besloot de resterende kilometers over de binnenwegen te gaan rijden. Nog steeds twee uur later dan gepland maar gelukkig niet gestressed meer door het verkeer kwamen we aan op camping Espeye.


hard werken in de keuken

 

cookie info