hoe overleef ik de camping?

voorbereiding
heenreis
dag 1 - aankomst
dag 2 - ik wil naar huis
dag 3 - gewenning
dag 4 - zomer
dag 5 - lekker ontwaken
dag 6 - rustig op de camping
dag 7 - de laatste dag
dag 8 - terugreis

de tent
de camping
luxe of niet?
wat mis je op de camping?
streek Lot-et-Garonne
eindoordeel

handige websites
over deze site

dag 2: ik wil naar huis

Pas tegen negen uur worden we wakker. De nacht was koud en naar mijn bescheiden mening oncomfortabel. Ik denk dat ik zeker een keer of dertig wakker geworden ben. Het vrij harde matras op een simpel houten matje bracht mij niet het comfort dat ik van ons waterbed gewend ben. Als gevolg daarvan werd ik vaak wakker. Veel draaien en proberen een comfortabele slaaphouding te vinden. Het resultaat was het gevoel dat het kortom een k*tnacht was, waardoor ik uiteindelijk onuitgerust en met hoofdpijn wakker werd.

feestje


Zoals de dag gisteren eindigde met een feestje, zo begon deze dag ook met een feestje. De middelste dochter van één van de buurtjes vierde haar verjaardag alvast op de camping. Eigenlijk is ze pas een dag later jarig maar de ouders vonden het leuk om op de dag van vertrek ook de verjaardag alvast met de andere campinggasten te delen. Chocoladetaart, limonade en rosé werden aangerukt en vrijwel alle Nederlandse mensen op de camping waren present op het pre-verjaardagsfeestje van de dochter. Een gezellige manier om kennis te maken met de andere mensen. Omdat het weer nog niet echt stabiel was maakte wat regen een vervroegd einde aan het partijtje.

middag

Na het feestje ben ik twee uurtjes op bed gaan liggen. Eventjes rusten en de hoofdpijn laten zakken. Dan merk je dat de rust op een rustige camping juist soms ver te zoeken is. Vanuit je tent hoor je alles wat er om je heen gebeurt. Dus uiteraard de dochters die met de nieuwbakken vriendinnetjes de tent ingestormd komen, maar ook alle kinderen die in de omgeving aan het spelen zijn. Uiteindelijk uit ellende toch de slaapcabine maar weer uitgekropen.

eten

De supermarkten zijn op zondagmiddag hier gesloten dus we waren aangewezen op buiten de deur eten. Om zes uur ‘s avonds al serieuze honger. De meeste restaurants hier openen pas om zeven uur dus maar snel naar McDonalds in Agen gereden. Niet het meest smaakvolle eten wat je je voor kunt stellen, maar de honger was in ieder geval gestild.

douchen

Op tijd naar ‘huis’ om nog voor het donker te kunnen douchen. Lekker om de beurt de openbare douche in. Daarna afdrogen in de kou. Hoewel het comfort van een echte badkamer ontbreekt is de douche zelf in ieder geval warm. De douchekop zorgt ook voor een goede straal. Na het doucheritueel nog een filmpje kijken op de laptop en daarna weer de nacht in. Hopen op een betere nachtrust dan de afgelopen nacht.


een douchecabine

 

cookie info