hoe overleef ik de camping?

voorbereiding
heenreis
dag 1 - aankomst
dag 2 - ik wil naar huis
dag 3 - gewenning
dag 4 - zomer
dag 5 - lekker ontwaken
dag 6 - rustig op de camping
dag 7 - de laatste dag
dag 8 - terugreis

de tent
de camping
luxe of niet?
wat mis je op de camping?
streek Lot-et-Garonne
eindoordeel

handige websites
over deze site

over deze site

doel

De website www.hoeoverleefikdecamping.nl is gemaakt om te laten zien hoe een stelletje redelijk verwende Nederlanders, die gewend zijn om hun vakanties in luxe door te brengen, het ervaren om voor de eerste keer te gaan kamperen in een tent op een kleine camping met niet al te veel faciliteiten. Het hele proces van voorbereiding tot aan het gevoel na de vakantie wordt beschreven. Omdat het hele verhaal geschreven is vanuit het perspectief van verwende mensen zonder serieuze kampeerervaring hopen we dat het leerzaam is voor die vele gezinnen die best een keertje zouden willen kamperen, maar het niet aandurven.
Angst voor het onbekende, angst voor het gebrek aan comfort. Uit ons verhaal zal blijken dat de honderdduizenden landgenoten die jaarlijks richting campings in onder andere Frankrijk, ItaliŽ en BelgiŽ trekt dat niet doen omdat kamperen zo voordelig zou zijn (wat in de praktijk flink tegenvalt), maar vooral omdat het leuk is. Vooral kinderen genieten van een kampeervakantie tussen natuur en andere kinderen. Zij hechten minder waarde aan luxe dan dat wij volwassenen soms denken.

persoonlijke mening

Het gaat uiteraard om de ervaringen en persoonlijke meningen van slechts vier mensen en een hond. Onze mening hoeft niet hetzelfde te zijn als dat van anderen, ieder mens is immers verschillend. Toch denken we dat het leerzaam kan zijn om te zien hoe een gezin dat kamperen niet gewend is het ervaart om deze andere manier van vakantie vieren te beleven.

het gezin

Namen en exacte leeftijden zijn niet belangrijk binnen de sfeer van deze website. Omdat mijn gezin een beetje privacy op prijs stelt worden onze gegevens dan ook niet vermeld op de website. Wel kunnen we vertellen dat het gaat om een getrouwd koppel met jonge kinderen, beiden op basisschoolleeftijd. De hond is klein (nog geen twee kilo), jong (een half jaar op het moment van reizen) en van het type chihuahua.

reisperiode

De reis die op deze website beschreven wordt heeft plaatsgevonden in de zomer van 2010, halverwege de maand augustus. De weersomstandigheden waren matig (begin) tot zomers (einde), de grootste drukte was net achter de rug. Het seizoen en het weer hebben invloed op de hele ervaring. Als het een hele week had staan spoelen dan had de verregende vakantie een heel andere beoordeling gekregen dan wat op deze site beschreven staat. Wat betreft de camping speelt de rol van de eigenaars ook mee in het totaalplaatje. Nieuwe eigenaars kunnen een goede reputatie snel om zeek helpen.

auteursrecht

De teksten en de foto's op deze site zijn eigendom van Dimi3. Het materiaal mag op geen enkele manier gebruikt worden op andere websites of op drukwerk. Schending van het auteursrecht kan leiden tot het eisen van een vergoeding.

 

cookie info