hoe overleef ik de camping?

voorbereiding
heenreis
dag 1 - aankomst
dag 2 - ik wil naar huis
dag 3 - gewenning
dag 4 - zomer
dag 5 - lekker ontwaken
dag 6 - rustig op de camping
dag 7 - de laatste dag
dag 8 - terugreis

de tent
de camping
luxe of niet?
wat mis je op de camping?
streek Lot-et-Garonne
eindoordeel

handige websites
over deze site

Voorbereiding

Naar de camping naar Frankrijk reizen doe je bijna vanzelfsprekend met de eigen auto. Omdat je geen idee hebt waar je aan begint zorg je in ieder geval dat je voldoende spullen bij je hebt. Omdat mijn auto geen standaard gezinsauto van tegenwoordig is (stationwagon, SUV of MPV) maar een tweedeurs sportcoupé is de eerste stap die genomen moet worden het aanschaffen van een dakkoffer.
 

Gelukkig heeft het Zweedse merk Thule allerlei mooie op-maat systemen waardoor je ook voor een coupé een geschikte set dakdragers kunt aanschaffen. Nog eventjes heb ik overwogen om een Audi A6 of BMW 5-serie in een stationuitvoering te kopen, maar meer dan een halve ton aan blik kopen speciaal voor één vakantie vond zelfs ik wat te ver gaan. De rest van het jaar moet je ook in zo’n vrij onopvallende zakenauto rondrijden, dus ik liet deze kans aan me voorbijgaan en koos toch voor een lelijke dakkoffer. De bagageruimte was zo ineens twee keer zo groot geworden.
 


BMW met dakkoffer

Het ruimteprobleem was hiermee opgelost, maar wat neem je wel en wat neem je niet mee naar een camping. Een tent in ieder geval niet, want we zijn wel zo slim om een kant-en-klare tent te huren die ingericht en al klaarstaat. Scheelt weer een echtscheiding ;-)

Wat je vooral wel meeneemt is warme kleding. Ook al ga je hartje zomer naar Frankrijk, garantie voor warm weer heb je niet. We kunnen spreken uit eigen ervaring want de eerste dag op de camping was het wisselvallig weer met temperaturen overdag van zo’n 18 graden. Veel koeler is het echter ‘s avonds, ‘s nachts en ‘s morgens vroeg. De tent staat op een schaduwplek waar het ‘s morgens vroeg op koele dagen net iets warmer is dan tien graden. Omdat het ook flink kan regenen is een jas of vest, minimaal één lange broek en paar goede schoenen een must. Op je teenslippertjes naar de wasruimtes terwijl het staat te spoelen is geen succes kan ik je zeggen.

Omdat de huurtent van een aantal basisgemakken is voorzien en de omgeving voldoende grote supermarkten kent is het aantal bijzondere attributen dat we in hebben gepakt zeer beperkt. Natuurlijk een grote citronellakaars tegen mogelijke muggen, twee zaklantaarns voor het naar bed gaan en eventuele nachtelijke plasavonturen, een horregaas dat we om de bench van onze hond kunnen spannen tegen eventueel ongedierte, een tekentang voor diezelfde hond, toiletpapier voor de eerste dag en natuurlijk voor iedereen badslippers om gebruik te maken van de openbare douches.

Wat betreft apparatuur heb ik toch bijna alles meegenomen wat ik comfortabel acht op vakantie. Dus mijn MacBook om te tikken, de iPad om te surfen en mijn Canon spiegelreflexcamera met twee lenzen. Het nadeel van dit pakket aan spullen dat een waarde vertegenwoordigt van een kleine zesduizend euro is dat je de tent niet af kunt sluiten en er ook geen kluis in de tent aanwezig is. Dus ik moest er in ieder geval voor zorgen dat de waardevolle spullen in één tas passen. Zodra we ergens naartoe gaan kan ik dan in ieder geval alles van waarde (mijn gezin + mijn speeltjes) meenemen.

Wat betreft keukenspullen vertrouwen we op wat in de tent aanwezig is. Daarnaast hebben we wel een miniversie meegenomen van de bakplaat die we thuis graag gebruiken om voedsel op te bereiden. De afwezigheid van een barbeque bij de tent wordt op deze manier mooi opgevuld. Om de plaat van elektriciteit te voorzien hebben we voor de zekerheid ook maar een haspel meegenomen.

Om te kunnen slapen moeten we tenslotte nog ons eigen beddengoed mee nemen. Matrassen, kussens en dekbedden zijn aanwezig, maar het linnengoed moeten we zelf meenemen. Uiteraard ook de nodige handdoeken en washandjes voor de dagelijkse badrituelen. Kamermeisjes die elke dag verse handdoeken verzorgen heb je op de camping immers ook niet.

 

cookie info